Sivas - Antalya maç analizi

Aug 24, 2023 - 12:06 PM hours
Listenin 8.sırasında Sivasspor - Antalyaspor maç analizi

Geçen hafta sivasın deplasmanda Antep’e karşı kazanamayacağını yazmıştım. Sivasspor ligin ilk maçında skoru bulduktan sonra kendi yarı sahasında gömülerek beklemişti bu maçta ön alan presini çok iyi yapıp merkezi müthiş kapattılar. Servet hoca ilk maçta vasat görüntü çizen ahmed Musa kesip rodrigues ile başlaması ilk maçta iyi olmayan Hakan arslan kesip charirsis oynattı. Yaptığı iki hamle hem ofansif anlamda üretkenliği hemde 1.bölgede yaslanmadan oynamasını sağladı. Maçın 2.yarısında Antep yaptığı değişiklikler ile çok ciddi oyun üstünlüğü kurdu direkten dönen toplar kaçan ciddi fırsatlar olsada maçın geneline baktığımızda Sivasspor kaybetmeyi haketmedi.

Antalyaspor ise içerde Konya’ya karşı kaybetmeyeceğini söylemiştim. Haftanın en güçlü oyununu oynadılar inanılmaz pozisyonlar bulup gole çeviremeyince atamayana atarlar olsada son dakika beraberliği kurtardılar. Antalyaspor kötü oynamıyor ama takım boyu çok uzun ve sahaya çok geniş yayılıyorlar. Burada yaptıkları pas hataları kalesinde ciddi tehlike görmesini sağlıyor. Bu arada Nuri Şahin sağ kanatta Erdoğan ile oynamaya devam ederse daha çok saç baş yolar acilen kesilmesi lazım.

Maç tahminime geçecek olursak Antalyaspor Trabzon deplasmanında bile kendi oynunu oynamaya çalıştı. Bu maçtada sahaya geniş yayılarak oynamaya devam edeceklerini düşünüyorum. Top rakipteyken ön alan presi top kendisindeyken beklerin merkeze gelip orta saha olarak merkezde +1 üstünlük sağlamaya çalışması gibi maç için çok fazla stratejiler var. Hoca Antalyaspor’u büyük takım gibi oynatma derdinde olduğu için sorun yaşadığını düşünüyorum. Dengeli maç beklemiyorum çok gel-gitli bol pozisyonlu maç beklentim var. Özellikle ilk gol olduktan sonra orta sahaların çabuk geçildiği bir maç izleriz.

Tercihim: 12 Nuri Şahin oyun sistemi beraberliğe uygun değil.
Sivas - Antalya maç analizi |#1
Nov 5, 2023 - 8:30 PM hours
reis doğruu
  Post options
Do you really want to delete the complete thread?

  Moderator options
Do you really want to delete this post?
  Alert this entry
  Alert this entry
  Alert this entry
  Bookmark
  Subscribed threads
  Entry worth reading
  Entry worth reading
  Entry worth reading
  Post options
Use the thread search if you want to move this thread to a different thread. Click on create thread if you want to turn this post into a stand-alone thread.